Hot or Not Květen tady!

Surikata

11. srpna 2009 v 10:14 | KamRos
Suricata suricatta

Žijí ve společnosti ostatních surikat suchých oblastí jižní Afriky. Ukrývají se v podzemních norách. Během dne loví hmyz a jiné drobé živočichy. Jejich kolonie se skládají z 20-30 členů. Při hledání potravy jsou surikaty příliš zranitelné, proto okolí střeží hlídky před dravci. Zpřímeně sedí na vyvýšeých místech na svžch malých černých nožičkách a podepírají se ocasem.

Výskyt: Jižní Afrika-Suchá savana, polopouště a pouště.
Velikost: až 60 cm (i s ocasem)
Hmotnost: 600-1000 gramů

 Fotky jsou zee Zoo Olomouc (Svatý kopeček) 
 vyfocené 10.8.2009 

 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Emily-Lily-Olca. Emily-Lily-Olca. | Web | 11. srpna 2009 v 12:29 | Reagovat

jjjjjjjéééé

2 sabca-hannah sabca-hannah | Web | 11. srpna 2009 v 12:35 | Reagovat

Hezký!!!

3 KamRos (majitelka blogu) KamRos (majitelka blogu) | Web | 13. srpna 2009 v 14:20 | Reagovat

Díky :-)

4 sabca-hannah sabca-hannah | Web | 13. srpna 2009 v 19:17 | Reagovat

Kami prosím taky se přihlásíš do mé soutěže.??

5 KamRos (majitelka blogu) KamRos (majitelka blogu) | Web | 13. srpna 2009 v 21:10 | Reagovat

jj a ráda

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama